Administrering av SIM-kort

Uppdaterad: 17 januari, 2024 av Linda Heiskanen

Som administratör kan du byta SIM-kort eller lägga till nya SIM-kort för företagets användare via adminportalen

För att administrera SIM-kort på era användare så ska du:

1. Gå till Användare
  2. Gå till Simkort och hårdvara
  3. Markera en användare
  4. Klicka här för att lägga till ett nytt simkort
  5. Klicka här för att lägga till ett nytt tvillingkort (detta kräver att användaren har tilläggstjänsten Tvillingkort Surf)

När du klickar på någon av knapparna för att lägga till simkort så kommer du att mötas av en ruta där du helt enkelt kan mata in ett simkortsnummer (IMSI eller ICC) och välja ett datum för när du önskar att kortet aktiveras.

Svenska Telavox SIM-kort har följande format: 24001743xxxxxxx (15 siffror). Ifall ni enbart har det lilla SIM-kortet som sitter direkt i telefonen så står IMSI även utskrivet på detta kort, fast i ett annat format. På det lilla kortet är det 13 siffror och det har följande format 01743xxxxxxxx. För att ändra detta IMSI till korrekt format och längd så behöver du lägga till 240 i början samt ta bort den sista siffran(x) och då blir det 24001743xxxxxxxx (15 siffror).

När ett simkort ligger aktiverat på en användare så kan man sedan se IMSI tydligt i högermenyn samt så har man en infoikon man kan sätta musen på för att få fram information om simkortet. Trycker man på kugghjulet för så ser man också simkortsinformationen samt får möjligheten till att göra ändringar.

Om man trycker på kugghjulet så får man upp nedan ruta, där man antingen kan välja att byta simkort, ta bort simkortet från användaren (för att återanvända någon annanstans t.ex.) eller blockera simkortet om telefonen exempelvis har blivit borttappad eller stulen.

Om ni har blockerat ett simkort och önskar att häva spärren så behöver ni kontakta oss‍ för att vi ska ta bort spärren på kontot.

Användare kan även själva aktivera eSIM istället för ett fysiskt SIM-kort, ifall deras telefon stödjer det. För instruktioner, se vår artikel Beställ eSIM i Telavoxappen‍.

Du kan även återanvända simkort när en användare slutar. Efter att du har raderat användaren är simkortet inte längre bundet till ett abonnemang och du kan överlåta det till ny användare.

Om ni behöver beställa fler fysiska simkort är det bara att kontakta vår support‍.