Puheluiden vianmääritys Telavox-sovelluksessa

Author Roland David

Päivitetty: 29.01.2024, Linda Heiskanen

Telavox-sovellus on ohjelmistopuhelimemme (tai softphone), jonka avulla voit soittaa ja vastaanottaa puheluita suoraan tietokoneesi kautta. Voit joko käyttää verkkosovellustamme, mikä tarkoittaa, että kaikki hoituu suoraan selaimen kautta, tai voit ladata softphonen asennettavana ohjelmana täältä

Jos sinulla on ongelmia puhelimemme kautta saapuvien/soittavien puhelujen kanssa, sinun tulee tarkistaa useita asioita ennen kuin otat yhteyttä Telavox-tukeen.

Saapuvat puhelut

Puheluita ei voi vastaanottaa

Jos et voi vastaanottaa saapuvia puheluita ollenkaan, sinun on ensin tarkistettava seuraavat vaiheet:

1. Tarkista, että olet aktivoinut Vastaanota saapuvia puheluita -asetuksen ohjelmistopuhelimessasi.
    Löydät tämän alta:
    Asetukset (1)Puheluasetukset & äänet (2)Vastaanota saapuvia puheluita (3)

2. Tarkista, että käytössäsi on oikea profiili ja että tämä profiili on asetettu siten, että saapuvat puhelut yhdistetään joko lankapuhelinnumeroosi tai sekä lanka- että matkapuhelinnumeroihin. Jos ongelma ilmenee vain saapuvien jonopuheluiden kanssa, mutta toimii suorien puhelujen kanssa, järjestelmänvalvojan on tarkistettava jonoasetukset. Lisätietoja profiiliasetuksista täällä.

3. Tarkista, ettei tililläsi ole puheluiden estoa tai muuta soitonsiirtoa saapuville puheluille. Löydät tämän kohdasta Asetukset (1)Puheluasetukset & äänet (2)Lisäasetukset (5) → Soitonsiirto → Saapuvat puhelut

4. Käynnistä sovellus/selain uudelleen ja jos tämä ei auta, yritä myös käynnistää tietokone uudelleen.

5. Sulje kuulokkeiden säätimet ja poista kuulokkeiden säätimet käytöstä. Teet tämän kohdassa Asetukset (1)Puheluasetukset ja äänet (2) → Vastaa puheluihin tai katkaise ne kuulokkeen ohjaimilla.

6. Tarkista, että verkko ja kaikki palomuurit, joihin olet yhteydessä, toimivat oikein ja että ne on määritetty oikein. Lisätietoja tästä.
    Jos sinulla on aktiivinen VPN, suosittelemme myös, että otat sen pois päältä ja yrität muodostaa yhteyden toiseen verkkoon, esim. matkapuhelimesi hotspotin kautta.

Kuvassa näkyy, mistä löydät eri osiot, joihin viittaamme yllä olevassa tekstissä

Jos sinulla on edelleen ongelmia yllä olevien toimenpiteiden jälkeen, suosittelemme ottamaan yhteyttä Telavoxin tukeen. Kerro meille tilanteestasi ja siitä, mitä olet tehnyt yrittääksesi ratkaista ongelman, ja kerro myös esimerkkejä puheluista, jotka eivät toimineet odotetulla tavalla. Ota ylös seuraavat tiedot esimerkeistäsi soittaessasi tukeen:

Soittaja:
Soiton kohde:
Päivämäärä ja aika:
Lyhyt kuvaus ongelmasta:

Mykät puhelut

Jos vastaanotat tai soitat puheluita, jotka yhdistyvät mutta ovat täysin äänettömiä, tarkistaa seuraavat asiat:

1. Tarkista, että olet valinnut oikeat äänen sisään- ja ulostulot. Tämä tehdään kohdassa Asetukset (1) → Puhelusasetukset & äänet (2) → Ääniasetukset (4)

Tässä on tärkeää, että valitset oikean mikrofonin ja kaiuttimen/kuulokkeet, joita haluat käyttää, ja varmista, että äänenvoimakkuus on riittävän korkea, jotta kuulet kunnolla. Voit myös napsauttaa painiketta Soita testipuhelu, testataksesi valitsemiesi äänilaitteiden toimivuuden.

2. Jos äänet eivät kuulu edes yllä olevan kohtien tarkistamisen jälkeen, tarkista, että ääni muuten toimii tietokoneessa yrittämällä kuunnella toista äänilähdettä, esim. äänellä varustetun verkkosivuston kautta. Jos se ei toimi sielläkään, sinun on ensin suoritettava äänilaitteiden vianetsintä ja jos tarvitset apua tässä, suosittelemme ottamaan yhteyttä IT-osastoosi. Sinun tulisi myös tarkistaa, miten esimerkiksi kyseinen verkkosivusto toimii toisen tietokoneen ja kuulokkeiden kanssa, jos yllä oleva ei ratkaise ongelmaa.

3. Tarkista, että verkko ja kaikki palomuurit, joihin olet yhteydessä, toimivat oikein ja että ne on määritetty oikein. Lisätietoja tästä aiheesta täällä.
  4. Jos sinulla on aktiivinen VPN, suosittelemme myös, että otat sen pois päältä ja yrität muodostaa yhteyden toiseen verkkoon, esim. matkapuhelimesi hotspotin kautta.

Kuvassa näkyy, mistä löydät eri osiot, joihin viittaamme yllä olevassa tekstissä

Jos sinulla on edelleen ongelmia yllä olevien toimenpiteiden jälkeen, suosittelemme ottamaan yhteyttä Telavoxin tukeen. Kerro meille tilanteestasi ja siitä, mitä olet tehnyt yrittääksesi ratkaista ongelman, ja kerro myös esimerkkejä puheluista, jotka eivät toimineet odotetulla tavalla. Ota ylös seuraavat tiedot esimerkeistäsi soittaessasi tukeen:

Soittaja:
Vastaanottaja:
Päivämäärä ja aika:
Lyhyt kuvaus ongelmasta:

Ei vastauspainiketta

Jos vastaanotat saapuvia puheluita, mutta sinulla ei ole vihreää vastauspainiketta jota napsauttamalla vastaat puheluihin, tämä johtuu usein siitä, että puhelu on yhdistetty muualle (esim. matkapuhelimeen), mutta ei Telavox-sovellukseesi. Tässä tapauksessa tarkista seuraavat asiat:

1. Tarkista, että olet aktivoinut Vastaanota saapuvia puheluita -asetuksen ohjelmistopuhelimessasi.
    Löydät tämän alta:
    Asetukset (1)Puheluasetukset & äänet (2)Vastaanota saapuvia puheluita (3)

2. Tarkista, että käytössäsi on oikea profiili ja että tämä profiili on asetettu siten, että saapuvat puhelut yhdistetään joko lankapuhelinnumeroosi tai sekä lanka- että matkapuhelinnumeroihin. Jos ongelma ilmenee vain saapuvien jonopuheluiden kanssa, mutta toimii suorien puhelujen kanssa, järjestelmänvalvojan on tarkistettava jonoasetukset. Lisätietoja profiiliasetuksista täällä.

Kuvassa näkyy, mistä löydät eri osiot, joihin viittaamme yllä olevassa tekstissä

Jos sinulla on edelleen ongelmia yllä olevien toimenpiteiden jälkeen, suosittelemme ottamaan yhteyttä Telavoxin tukeen. Kerro meille tilanteestasi ja siitä, mitä olet tehnyt yrittääksesi ratkaista ongelman, ja kerro myös esimerkkejä puheluista, jotka eivät toimineet odotetulla tavalla. Ota ylös seuraavat tiedot esimerkeistäsi soittaessasi tukeen:

Soittaja:
Vastaanottaja:
Päivämäärä ja aika:
Lyhyt kuvaus ongelmasta:

Lähtevä puhelu

Jos sinulla on ongelmia lähtevien puhelujen kanssa, tarkista seuraavat asiat:

1. Tarkista, että olet valinnut oikeat äänen sisään- ja ulostulot. Jos et ole valinnut äänilaitetta, puhelut katkeavat välittömästi. Voit tarkistaa tämän kohdasta: Asetukset (1) → Puhelusasetukset & äänet (2) → Ääniasetukset (4)
  2. Tarkista, ettei tililläsi ole puheluiden estoa tai muuta soitonsiirtoa saapuville puheluille. Löydät tämän kohdasta Asetukset (1)Puheluasetukset & äänet (2)Lisäasetukset (5) → Soitonsiirto → Lähtevät puhelut.
    Jos yrität soittaa ulkomaille, voi olla, että kyseinen maa on estetty mustan listan kohteiksi kutsutun eston kautta, ja siinä tapauksessa sinun on lisättävä poikkeus kyseiselle maalle. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta tehdä tätä itse, tarvitset järjestelmänvalvojan apua. Lisätietoja tästä aiheesta täällä.

3. Sulje kuulokkeiden säätimet ja poista kuulokkeiden säätimet käytöstä. Teet tämän kohdassa Asetukset (1)Puheluasetukset ja äänet (2) → Vastaa puheluihin tai katkaise ne kuulokkeen ohjaimilla.

4. Käynnistä softphone/selain uudelleen ja jos tämä ei auttanut, yritä myös käynnistää tietokone uudelleen.

5. Varmista, että ongelma ei ole toisen osapuolen puolella ja yritä soittaa numeroon toisen liittymän kautta.

6. Kokeile soittamista toisella tietokoneella ja mahdollisesti myös toisilla kuulokkeilla.

7. Tarkista, että verkko ja kaikki palomuurit, joihin olet yhteydessä, toimivat oikein ja että ne on määritetty oikein. Lisätietoja täällä.
    Jos sinulla on aktiivinen VPN, suosittelemme myös, että otat sen pois päältä ja yrität muodostaa yhteyden toiseen verkkoon, esim. matkapuhelimesi hotspotin kautta.

Kuvassa näkyy, mistä löydät eri osiot, joihin viittaamme yllä olevassa tekstissä

Jos sinulla on edelleen ongelmia yllä olevien toimenpiteiden jälkeen, suosittelemme ottamaan yhteyttä Telavoxin tukeen. Kerro meille tilanteestasi ja siitä, mitä olet tehnyt yrittääksesi ratkaista ongelman, ja kerro myös esimerkkejä puheluista, jotka eivät toimineet odotetulla tavalla. Ota ylös seuraavat tiedot esimerkeistäsi soittaessasi tukeen:

Soittaja:
Vastaanottaja:
Päivämäärä ja aika:
Lyhyt kuvaus ongelmasta: