Mobiilidatan roamingin vianmääritys

Päivitetty: 29.01.2024, Linda Heiskanen

Voit hyödyntää verkkovierailua ulkomailla matkustaessasi, mikä tarkoittaa, että puhelimesi muodostaa yhteyden vierailumaasi paikalliseen operaattoriin. Jos sinulla on ongelmia mobiilidatan käytössä ulkomailla, tässä artikkelissa käydään läpi hyödyllisiä vianetsintävaiheita.

Decision Tree
Varmista, että mobiilidata (matkapuhelindata) on päällä.

iPhone

Avaa Asetukset > Mobiilidata > Ota mobiilidata käyttöön

Poistaa

Android

Poistaa

Muista, että Androidin asetukset vaihtelevat suuresti puhelimen merkin mukaan.

Alla olevat vaiheet koskevat Samsung-puhelimia:

Avaa Asetukset > Yhteydet > Tiedonkäyttö > Mobiilidata

Poistaa
  • Seuraava
  • Add Button
Varmista, että verkkovierailu on käytössä.
Muista, että hinnoittelu riippuu siitä, missä maassa olet.

iPhone

Avaa Asetukset > Mobiilidata > Mobiilidataasetukset > Ota dataverkkovierailu käyttöön

Poistaa

Android

Poistaa

Muista, että Androidin asetukset vaihtelevat suuresti puhelimen merkin mukaan.

Alla olevat vaiheet koskevat Samsung-puhelimia:

Avaa Asetukset > Yhteydet > Mobiiliverkot > Ota dataverkkovierailu käyttöön

Poistaa
  • Verkko toimii!
  • Verkko ei vieläkään toimi
  • Add Button
Ota lentokonetila käyttöön noin 20 sekunniksi (tai käynnistä puhelin uudelleen), odota ja anna puhelimen muodostaa automaattisesti yhteys optimaalisimpaan verkkoon.
  • Verkko toimii!
  • Verkko ei vieläkään toimi
  • Add Button
Loistava! Tykkää tästä artikkelista ja näytä meille, että se auttoi!
Valitse toinen verkkooperaattori manuaalisesti. Muista, että kaikki luetellut operaattorit eivät ole täysin tuettuja tai toimivia.

iPhone

1. Avaa Asetukset > Matkapuhelin > Matkapuhelinverkko > laita automaattinen pois päältä
  2. Odota, kunnes käytettävissä olevat verkot näkyvät luettelossa, mikä voi kestää muutaman minuutin .
  3. Valitse toinen operaattori.
  4. Odota ja anna puhelimen muodostaa yhteys verkkoon.
  5. Jos sinulla on edelleen ongelmia, toista vaiheet 3 ja 4, kunnes olet kokeillut paria eri operaattoria.
Poistaa

Android

Poistaa

Muista, että Androidin asetukset vaihtelevat suuresti puhelimen merkin mukaan.

Alla olevat vaiheet koskevat Samsung-puhelimia:

1. Avaa Asetukset > Yhteydet > Mobiiliverkot > Verkko-operaattorit > Poista käytöstä Valitse automaattisesti
  2. Odota, kunnes käytettävissä olevat verkot näkyvät luettelossa, mikä voi kestää muutaman minuutin .
  3. Valitse toinen operaattori.
  4. Odota ja anna puhelimen muodostaa yhteys verkkoon.
  5. Jos sinulla on edelleen ongelmia, toista vaiheet 3 ja 4, kunnes olet kokeillut paria eri operaattoria.
Poistaa
  • Verkko toimii!
  • Verkko ei vieläkään toimi
  • Add Button
Loistava! Tykkää tästä artikkelista ja näytä meille, että se auttoi!
Tämä sisältö näytetään (riippuen), kun yllä olevaa painiketta napsautetaan

Yritä käyttää SIM-korttiasi toisen laitteen kanssa. Varmista myös, että käyttämäsi laite on päivitetty.

• Verkko toimii!
  • Verkko ei vieläkään toimi
  • Add Button
Loistava! Tykkää tästä artikkelista ja näytä meille, että se auttoi!
Tämä sisältö näytetään (riippuen), kun yllä olevaa painiketta napsautetaan
Ota yhteyttä‍ ja kerro tilanteestasi ja toiminnastasi. Esimerkiksi:
  • Missä maassa vierailet
  • Vahvista, että mobiilidata- ja roaming-asetukset ovat aktiivisina (ja olet käynnistänyt laitteesi uudelleen)
  • Kerro, mihin verkkoon laitteesi on yhdistänyt automaattisesti, sekä mitä verkkoja olet kokeillut manuaalisesti
  • Mitä laitetta käytät ja oletko kokeillut SIM-korttiasi toisessa laitteessa
Jos sinulla on
Loistava! Tykkää tästä artikkelista ja näytä meille, että se auttoi!
Varmista, että mobiilidata (mobiilidata) on käytössä, samoin kuin verkkovierailu.