Profiilit

Päivitetty: 29.01.2024, Linda Heiskanen

Telavox-sovelluksen kohdassa Asetukset > Profiilit voit tarkastella ja muokata profiileitasi. Voit nähdä, mitä profiilit sinulla on käytettävissäsi, sekä luoda, nimetä uudelleen tai poistaa profiileja. Jokaisen profiilin kohdalla voit muokkaa asetuksia mielesi mukaan. Sinulla on 10 oletusprofiilia, kun aloitat Telavoxin käytön:

• Käytettävissä
  • Lounas
  • Kokous
  • Lähtenyt kotiin
  • Loma
  • Sairas
  • Tilapäisesti poissa
  • Työmatkalla
  • Kotona lapsen kanssa
  • Koulutus

Näiden profiilien oletusasetukset ovat erilaisia, mutta voit muokata näitä haluamasi mukaan, sekä luoda uusia profiileja, jotka sopivat sinun ja yrityksesi tarpeisiin.

Huomautus: Kaikille oletusprofiileille on määritetty numero. Napsauta Profiilit-sivun alareunassa olevaa Näytä profiilinumerot -kohtaa näyttääksesi ne. Tarvitset profiilinumeron esimerkiksi, jos haluat luoda kokouksia kalenteriisi ja valita tietyn profiilin aktivoituvan automaattisesti kokouksen alkaessa.

Uusien profiilien luominen tai profiilien asetusten muokkaaminen:

1. Napsauta Telavox-sovelluksen kuvaketta Asetukset
  2. Napsauta kohtaa Profiilit nähdäksesi kaikki olemassaolevat profiilisi
  3. Jos haluat muokata tiettyä profiilia, napsauta olemassaolevaa profiilia tai jos haluat luoda uuden profiilin, napsauta Luo uusi profiili

Esimerkkejä profiilien toiminnoista

Nimi

Profiilin nimi näytetään kollegoillesi sen ollessa aktiivisena, mikä tarkoittaa, että kollegasi tietävät esimerkiksi kun olet kokouksessa, lomalla tai sairaana.

Tila

Kun aktiiviseksi profiiliksi on asetettu Käytettävissä, näkevät kollegasi mikäli olet vapaana, varattuna tai joku yrittää juuri tavoitella sinua.

🟢 = Käytettävissä, ei puhelussa
🟡 = Saapuva puhelu/lähtevä puhelu
🔴 = Varattu puhelussa
⚪ = Puhelun tila ei näy

Jos profiilin tilaksi on asetettu Ei saatavilla, kollegasi eivät näe statustilaasi, kun tämä profiili on aktiivinen.

Tämä asetus ei vaikuta saapuviin tai lähteviin puheluihisi - se määrittää vain sen, kuinka statustilasi näytetään kollegoillesi.

Tilaviesti

Tilaviestillä voidaan lisätä profiiliin lisätietoja. Esimerkiksi profiilissa Kokous voi olla ylimääräinen Kiireellisissä asioissa lähetä minulle viesti.

Jos lisäät tilaviestin suoraan profiiliasetuksiin, se tarkoittaa, että sama tilaviesti näytetään aina, kun tämä profiili aktivoidaan. Jos haluat lisätä tilaviestin vain tietyksi ajaksi, voit tehdä tämän avaamalla profiilien pikalistan auki - napsauta profiiliasi oikeassa yläkulmassa ja kirjoita tekstin suoraan siellä olevaan kenttään lisätäksesi sen profiiliin, joka sinulla on aktiivisena tällä hetkellä. Alla oleva GIF näyttää, kuinka tämä tehdään.

Ilmoitukset

Valitse, millaisia ilmoituksia saat, kun aktivoit tietyn profiilin. Voit muokata näitä asetuksia eri alustojen mukaan, esimerkiksi Telavoxin työpöytäsovellukselle ja selainversiolle, sekä matkapuhelinversiolle.

Soittajan tunnus

Valitse, mitä numeroa näytät ulospäin soittaessasi, kun profiili on aktiivinen. Voit esimerkiksi näyttää lankanumeroasi soittajan kun olet käytettävissä, ja matkapuhelinnumeroasi, kun sinulla on olet lähtenyt kotiin.

Saapuvat puhelut

Määritä, kuinka saapuvat puhelut käsitellään, kun profiili on aktiivinen. Oletusprofiileilla, jotka sinulle luodaan automaattisesti Telavoxin käytön aloittamisen yhteydessä, on oletusasetukset. Jos joku soittaa sinulle, kun profiili Kokous on käytössä, soittaja kuulee, että olet kokouksessa, sekä profiilin päättymisajan (valinnainen). Voit aina muuttaa näitä asetuksia niin, että esimerkiksi sinulle saapuvat puhelut pääsevät aina läpi vaikka olet kokouksessa, tai ehkä niin, että vain matkapuhelimesi soi, mutta ei Telavox-tietokonesovelluksesi.

Puhelun tallennus ja yhteiskuuntelu

Jos sinulla on käytössäsi lisäpalvelumme ‍nauhoitetut puhelut tai yhteiskuuntelu, joka on osa CC Pro-lisäpalvelua, voit valita minkä profiilien aikana puhelut nauhoitetaan ja milloin kollegasi voivat kuunnella puheluitasi.

Profiilien vakiopituus

Tällä asetuksella voit valita profiilillesi vakiopituuden, jotta voit aktivoida profiilin ilman, että sinun tarvitsee asettaa sen päättymisaikaa joka kerta erikseen. Voit silti aktivoida profiilin muulla kestolla kuin normaalipituudella. Tämä tapahtuu napsauttamalla profiilin vieressä olevaa kellokuvaketta ja valitsemalla sitten profiilin päättymispäivämäärä sekä -aika sen sijaan, että aktivoit profiilin sen vakiopituudella.