Laskutuspaikat ja toimitusosoitteet

Päivitetty: 29.01.2024, Linda Heiskanen

Telavox-hallintaportaalissa voit luoda ja hallita omia laskutus- ja toimituspaikkoja. Tässä oppaassa kerrotaan, mihin niitä käytetään ja miten voit hallinnoida niitä.

Alta löydät lyhyen selityksen termeistä, joita tässä oppaassa käytetään ja miten ne toimivat.

Paikka
Luomalla paikan Telavoxin hallintaportaalissa tallennat osoitemallin, jonka voit määrittää luomillesi laskutus- ja toimituspaikoille.
On tärkeää aina aloittaa luomalla paikka, koska sitä tarvitaan lasku- ja toimituspaikkojen luomiseen, ja yhtä paikkaa voidaan käyttää useille laskutus- ja toimituspaikoille.

Laskutuspaikka
Laskutuspaikat ovat tapa jakaa eri käyttäjät ja palvelut eri laskuille. Esimerkki siitä, milloin tästä voi olla hyötyä on, jos sinulla on eri toimipisteitä yrityksessäsi ja haluat, että ne laskutetaan erikseen. Eri laskutuspaikkoja käytetään esimerkiksi myös jos sinulla on useita maita samassa Telavox-ympäristössä.

Toimitusosoite
Voit myös luoda malleja toimitusosoitteille, jotka voit määrittää eri käyttäjille. Näitä käytetään silloin, kun lähetämme esimerkiksi SIM-kortteja, laitteistoa tai muita toimituksia tietylle käyttäjälle. Eri toimituspaikkoja käytetään myös, jos sinulla on esimerkiksi useita maita samassa Telavox-ympäristössä.

Alla kerromme kuinka voit luoda ja hallita paikkoja, laskutuspaikkoja ja toimitusosoitteita.

Paikat

Aloita kirjautumalla Telavoxin hallintaportaaliin järjestelmänvalvojan tilillä
1. Napsauta Lisätietoja [yrityksesi nimi]
2. Napsauta Paikat
3. Napsauta Lisää paikka luodaksesi uuden paikan/osoitteen
4. Napsauta paikan vieressä olevaa kynää muokataksesi olemassa olevaa paikkaa tai osoitetta

Kun lisäät uuden paikan (3), seuraavanlainen ikkuna avautuu selaimeesi. Anna paikalle yksilöllinen nimi sekä osoite, ja napsauta Lisää paikka, jolloin se tallennetaan paikkaluetteloosi.

Poistaa

Laskutuspaikat

Poistaa

HUOMAUTUS! Päästäksesi Laskut-sivulle käyttäjätililtäsi, sinulla on oltava pääsyoikeus laskuihin, josta voit lukea lisää TÄÄLTÄ.

Ennen kuin luot laskutuspaikan, varmista, että olet luonut paikan oikealla osoitteella.

Aloita kirjautumalla sisään Telavoxin hallintaportaaliin:
1. Napsauta Laskut
2. Napsauta Laskutuspaikat
3. Luo uusi laskupaikka napsauttamalla Lisää laskutuspaikka
4. Napsauta kynää muokataksesi olemassa olevaa laskupaikkaa

Kun lisäät uutta laskutuspaikkaa (3), seuraavanlainen ikkuna avautuu selaimeesi. Huomaa, että sinun on selattava tätä ikkunaa alaspäin nähdäksesi kaikki vaihtoehdot. Täällä voit valita malliksi olemassa olevan laskutuspaikan ja muokata sitä säästääksesi aikaa uusia laskupaikkoja luotaessa. Valitse maa, sekä minkä yrityksen tulisi vastaanottaa laskut, ja valitse osoite (joka luodaan paikat-toiminnallisuuden kautta). Selattuasi alaspäin voit lisätä laskuille sähköpostiosoitteen, valita millä kielellä lasku tulee olla ja missä muodossa haluat laskun. Lopuksi voit lisätä laskutuspaikkaan nimen/nimikkeen sekä yhteyshenkilön, joka hoitaa laskut yrityksessäsi.

Poistaa

Toimitusosoitteet

Ennen toimitusosoitteen luomista varmista, että olet luonut paikan oikealla osoitteella.

Aloita kirjautumalla Telavoxin hallintaportaaliin järjestelmänvalvojan tilillä
1. Napsauta Lisätietoja [yrityksesi nimi]
2. Napsauta Toimitusosoite
3. Luo uusi toimitusosoite napsauttamalla Lisää toimitusosoite
4. Napsauta kynää muokataksesi olemassa olevaa toimitusosoitetta

Kun lisäät uuden toimitusosoitteen (3), seuraavanlainen ikkuna avautuu selaimeesi.
Lisää toimitusosoitteelle nimi, mille yritykselle se kuuluu, etunimi, sukunimi ja sähköpostiosoite yhteyshenkilölle ja lopuksi aiemmin luomasi paikka.

Poistaa

Kun olet luonut laskutuspaikan ja/tai toimitusosoitteen, voit sitten valita, mitkä käyttäjät ja palvelut mihinkin laskuun ja toimituspaikkaan liitetään.

Valitse käyttäjille laskutus- ja toimituspaikka

1. Napsauta Käyttäjät
2. Napsauta Laskutus ja toimitus
3. Valitse yksi tai useampi käyttäjä, jolle haluat muokata näitä asetuksia (heidän on oltava samassa maassa, jotta voit joukkomuokata heidän asetuksiaan)
4. Valitse laskutuspaikka
5. Valitse toimitusosoite
6. Napsauta Tallenna, kun olet valmis

Valitse laskutuspaikat eri palveluille
(Esimerkiksi varatuille numeroille, PBX-palveluille ja jaetuille vastaajaviestilaatikoille)

1. Napsauta Kustannus- ja laskutuspaikat (Päästäksesi tähän käyttäjätililtäsi, sinulla on oltava pääsy yrityksenne laskuihin)
2. Valitse yksi tai useampi palvelu, jonka laskutuspaikkaa haluat muokata (niiden on oltava samassa maassa, jotta voit joukkomuokata niiden asetuksia)
3. Valitse laskutuspaikka
4. Tallenna asetukset, kun olet valmis