eSIM – Generell Information

Skapad av FAQ Team

Uppdaterad: 13 februari, 2024 av Oscar Hjelmstedt

Varför eSIM?

Enkel och snabb installation

Inbyggt i telefonen kan eSIM tillhandahållas direkt och utan externa faktorer.

Mindre administration

Med eSIM-tekniken spenderar du mindre tid på administratörsuppgifter som att packa SIM-korten och skicka dem till rätt användare.

Dual SIM / tvillingkort

Att ha ett eSIM och ett fysiskt SIM-kort i samma telefon gör det möjligt att ha två SIM-kort, till exempel ett för ett privat nummer och ett för arbete.

Miljövänligt

eSIM kräver ingen tillverkning eller transport – bra för användarna och bra för planeten.

I vilka länder kan jag få eSIM från Telavox?

Telavox stöder eSIM för mobilanvändare i Sverige. Vi undersöker lösningar för andra länder.

Vilka enheter stöder Telavox eSIM?

Telavox eSIM stöds av den senaste generationen smartphones. Kontakta telefontillverkaren för mer information om eSIM-support.

Telavox eSIM stöder för närvarande inte smartklockor.

Kan jag använda två eSIM-kort i samma telefon?

De flesta smartphonemodeller stöder bara ett aktivt eSIM. Det betyder att om du redan har ett aktivt eSIM från en annan operatör kan du inte samtidigt använda ett Telavox eSIM också.

Kontakta telefontillverkaren för exakta detaljer om eSIM-support.

Varför stöder inte Telavox eSIM för Apple Watch?

För att kunna tillhandahålla eSIM till Apple Watch måste vi få tillgång till den tekniska dokumentationen från Apple som möjliggör kommunikation med smartklockan. Apple kräver att alla eSIM-leverantörer är certifierade Apple-partner och för tillfället accepterar Apple inte några nya medlemmar i sitt partner-program.

Vi bevakar situationen och är angelägna om att ge eSIM-stöd för smartklockor så snart som möjligt.

Hur kan jag beställa eSIM?

Du hittar instruktioner för att beställa ditt Telavox eSIM här‍