Roaming

Skapad av FAQ Team

Uppdaterad: 5 juli, 2023 av Roland David

Inom EU

När du lämnar Sverige och reser inom EU så har du samma priser och datapaket som när du befinner dig i Sverige. Har du 5GB datapaket i Sverige så har du det i t.ex. Spanien med. Dessutom ringer du gratis hem och inom EU. Dessa samtal räknas på din samtalspott på 3000 minuter i månaden (om du har en Fixed eller Mobile-licens).

Om du väljer att ringa som vanligt via mobilnätet när du befinner dig utomlands så kommer de nummervisningsinställningarna som du har ställt in på ditt konto inte att följas utan du kommer alltid att visa ditt faktiska mobilnummer som du ringer ifrån, samt så fungerar inte samtalsinspelningar i dessa fall.

Några av fördelarna med VoIP (samtal via dator eller mobilappen) är just att båda dessa funktionerna fungerar trots att du befinner dig utomlands.

Skulle du ha några bekymmer med dataroaming utomlands så rekommenderar vi att du kollar på vår artikel Felsökning av mobildata och -roaming

Utanför EU

Om du surfar och ringer när du befinner dig utanför EU så blir du fakturerad för varje MB du använder samt för varje minut du pratar.
Besvarar du samtal eller skickar SMS när du befinner dig utanför EU så är det ditt användarkonto som debiteras enligt prislistan: Sverige Roaming-prislista

Du kan även läsa mer om Roaming och våra utlandstjänster på våran hemsida.

Vill du komma billigt undan när det gäller samtal som görs när du befinner dig utanför EU så ringer du bäst via ringmetod VoIP som fungera både via våran mobilapp och även datorappen (Softphone).
För att välja detta som standard ringmetod går du in och aktiverar det via Telavoxappen i mobilen > Inställningar > Allmänt > Uppringningsmetod > VoIP
Om du har valt att du ska få välja ringmetod vid varje samtal så kommer du att få upp alternativet för VoIP även där.

På detta viset så ringer du via internet istället vilket betyder att samtalet från utlandet och hem till Sverige kostar lika mycket som om du ringer inom Sverige, och har du då en licens som inkluderar 3000 samtalsminuter (Fixed eller Mobile) så kommer samtalet att dras från denna potten utan någon extra kostnad. Tänk dock på att vara ansluten till en WiFi-anslutning när du ringer via VoIP för annars kommer du att bli debiterad för utlandsdatan.

Telavox har en förinställd spärr när man använt roaming för €50 för att ni lättare ska kunna hålla koll på kostnaden och när du når denna spärr får du ett SMS för att informera om detta och att du ska få möjlighet till att återställa spärren, om ditt företag tillåter detta. Du kan då surfa för ytterligare €50.

Om du inte vet vad som gäller specifikt för dig så rekommenderar vi att du stämmer av detta med er administratör.

Om du väljer att ringa som vanligt via mobilnätet när du befinner dig utomlands så kommer de nummervisningsinställningarna som du har ställt in på ditt konto inte att följas utan du kommer alltid att visa ditt faktiska mobilnummer som du ringer ifrån, samt så fungerar inte samtalsinspelningar i dessa fall.
Några av fördelarna med VoIP är just att båda dessa funktionerna fungerar trots att du befinner dig utomlands.

Skulle du ha några bekymmer med dataroaming utomlands så rekommenderar vi att du kollar på vår artikel Felsökning av mobildata och -roaming