Sådan bruger du videomødefunktionen
Det er lige blevet nemmere at starte et videomøde. Alt hvad du behøver er nu samlet ét sted – du finder det under fanen beskeder.
Før du starter
Sørg for at have følgende klar, afhængigt af hvad du har brug for:
- Adgang til fanen beskeder i web- eller desktop-appen.
- Microsoft- eller Google Kalender er forbundet, hvis du vil invitere interne og eksterne gæster og se dagens møder synkroniseret med din kalender. For at forbinde din konto skal du gå til Indstillinger > Min konto > Forbundne tjenester.
Mødernes landingsside
Den nye landingsside for møder samler alle dine muligheder for videomøder på ét sted.
- Åbn web- eller desktop-appen.
- Gå til fanen beskeder.
- Og klik derefter på møder.

Her er hvad du finder på landingssiden:
| Valgmulighed | Hvad den gør |
|---|---|
| Øjeblikkeligt møde | Start et møde med det samme, og del linket med det samme |
| Opret et rum til senere | Opret et mødelokale på forhånd, og start det, når du er klar |
| Dit personlige mødelokale | Dit altid aktive personlige rum – et enkelt klik for at starte |
| Dagens møder | Se alle dine synkroniserede møder (Google, Teams, Zoom og mere) med links til tilmelding |
| Planlæg i Google Kalender | Opret mødeinvitation via din Google-kalender |
| Planlæg i Microsoft-kalenderen | Opret mødeinvitation via din Microsoft-kalender |
Klik på fanerne nedenfor for at få mere at vide om de forskellige muligheder, du kan vælge under fanen Møde:
Mulighed 1 - Øjeblikkeligt møde
Har du brug for at starte et opkald lige nu? Sådan gør du:
- Klik på Nyt møde.
- Vælg Øjeblikkeligt møde.
- Du vil blive taget direkte ind i mødet.
- Der vises en pop op-boks med et link.
- Del det med deltagerne, så de kan være med.
- Eller tilføj deltagere direkte fra mødet.
- Del det med deltagerne, så de kan være med.
Sådan fungerer chat i øjeblikkelige møder:
- En midlertidig chat er tilgængelig, så snart mødet starter – alle kan sende beskeder med det samme.
- Beskeder gemmes ikke som standard – tænk på det som en whiteboardtavle, der bliver slettet, når alle går.

Vil du beholde chatten?
Hvis du på noget tidspunkt beslutter dig for at gemme samtalen.
Aktivering af chathistorik er kun tilgængelig for interne brugere/opgaver.
- Klik på Aktivér chathistorik.
- I næste trin kan du omdanne den midlertidige chat til et permanent rum.
Herfra kan du:
- Gem alle beskeder fra det tidspunkt og fremefter.
- Hold samtalen i gang efter mødet er slut.
Bemærk venligst
Gemt chathistorik er kun synlig for interne deltagere.
Mulighed 2 - Opret et rum til senere
Vil du oprette et møde på forhånd? Denne mulighed giver dig mulighed for at oprette et rum nu og starte det, når du er klar – perfekt, hvis du ikke har adgang til Outlook-pluginnet.
- Klik på Nyt møde.
- Vælg Opret et rum til senere.
- Vælg et navn, og tilføj deltagere. Vælg også mødeadgang, som skal kunne deltage i dette rum.
- Når du er færdig, skal du klikke på Opret rum.
- Dit rumer oprettet - du har to muligheder herfra:
- Kopiér alle detaljer - Kopiér og indsæt mødeoplysningerne i din kalenderapp for at planlægge det manuelt.
- Start møde - Deltager i mødet med det samme, når du er klar.
-
Kom til rummet – Åbner chatrummet, så du kan dele oplysninger med deltagerne inden mødet.
- I chatrummet kan du i højre sidepanel gå til indstillinger, se og tilføje medlemmer, opsummere beskeder og Gå direkte til mødets videorum.

Administration af mødedeltagere
Under et møde kan du administrere, hvem der har permanent adgang til chatrummet.
Gæster (deltagere, der ikke er permanente medlemmer af værelset) er tydeligt angivet separat, så du altid ved, hvem der lige er på besøg.
- I fanen Chat og sektionen Medlemmer har hver intern deltager en Tilføj-knap ud for sit navn.
- Hvis du klikker på Tilføj, vises en bekræftelsesbesked: "Advarsel - dette giver dem permanent adgang til rummet" - så ingen utilsigtede tilføjelser.
Permanente værelsesmedlemmer er altid anført separat fra gæster.
Bemærk venligst
Permanent medlemskab af lokalet er kun tilgængeligt for interne deltagere.
Mulighed 3 - Dit personlige mødelokale
Dit personlige møderum er altid aktivt og klar til brug – kun et klik væk, når du har brug for det.

Her kan du :
- Slå din mikrofon fra, før du deltager.
- Sluk dit kamera, før du deltager.
- Indstil et baggrundsbillede eller filter, før du tilmelder dig.
-
Deltag direkte i mødet via knappen Deltag.
- Konfigurer dine mikrofon-, højttaler- og kameraindstillinger, før du tilmelder dig.
-
Se og kopier oplysninger om deltagelse, og håndter mødeadgang (hvem skal kunne deltage i dit personlige møde).
- Deltag på en anden enhed.
-
Planlæg mødet i din eksterne kalender.
Mulighed 4 - Dagens møder
Se alle dine kommende møder for dagen på én liste – inklusive links fra Google Meet, Teams, Zoom og meget mere. Du behøver ikke længere at bladre mellem faner for at finde dit tilmeldingslink.
For at få dette til at virke:
- Gå til Indstillinger > Min konto > Forbundne tjenester.
- Forbind din Microsoft- eller Google-konto.
- Når du er forbundet, skal du klikke på din e-mailadresse på samme side.
- Slå Kalender til for at starte synkroniseringen.
Mulighed 5 - Møde via Google- eller Microsoft-kalender
Opret mødeinvitationer via Google og Microsoft direkte i web- og desktop-appen.
- Klik på Nyt møde.
- Vælg Planlæg i Google Kalender eller Planlæg i Microsoft Kalender.
- Du vil blive omdirigeret til din kalender, hvor du kan planlægge mødet efter behov - mødelinket vil være det, der genereres fra appen.
Funktioner og kontrolfunktioner under opkald
Når opkaldet er startet, har du adgang til følgende muligheder:
- Du kan udvide opkaldswidgetten til fuldskærm, højre panel eller den nederste bjælke. Hvis du minimerer til den nederste bjælke, vil videofeedet blive skjult.
- Klik på tandhjulsikonet for at ændre dine lyd- eller videoindstillinger (f.eks. skifte til et headset).
- Se aktuelle deltagere, eller klik på Tilføj deltagere for at invitere andre.
- Få adgang til mødelinket og detaljerne for at sende det til eksterne gæster eller kunder.
- Brug ikonerne til at slå mikrofonen fra eller tænde / sluk for kameraet.
- Vælg Baggrunde og effekter for at sløre dit rum, eller vælg en virtuel baggrund.
- Åbn chatvinduet med din kollega uden at forlade opkaldet.
- Del blot din skærm.

Værtskontroller
Det er muligt for personer i det samme møde at arbejde som vært - for at tilføje et par begrænsninger til mødet. Disse kaldes værtskontroller. Se nedenfor for de faktiske funktioner:
Adgangsniveauer for møder
Én indstilling, fire niveauer fra mindst til mest restriktiv:
Alle - dette er standardindstillingen: eksterne deltagere venter altid på godkendelse for at deltage i mødet
Alle i organisationen – alle i din organisation kan deltage i mødet
Kun medlemmer - kun udvalgte medlemmer har adgang til mødet
Ingen (fuldt låst) - At låse et møde er blot at give adgang til "Ingen"
Det er også muligt at opdatere denne indstilling ved oprettelse af rum, i mødelobbyen og under igangværende videomøder. Hvis den udføres under det igangværende møde, træder den nye indstilling i kraft for nye deltagere , der deltager i mødet.
Slet