Konfiguration af PBX-tjenester

Last updated: April 29th, 2024 by Ellinor Niklasson

Som administrator kan du oprette og ændre din virksomheds PBX-tjenester i Telavox admin-portalen på fanen PBX-tjenester. I venstre side ser du alle dine PBX-tjenester, hvor du i toppen har mulighed for at administrere jeres lyde.

Sådan opretter du en ny PBX-tjeneste. Først skal du klikke på plus-tegnet i nederste højre hjørne og vælge den type PBX-tjeneste, som du ønsker at oprette. Klik på den tjeneste du ønsker at oprette, navngiv den, og vælg et nummer fra menuen. Hvis du ikke har nogen tilgængelige numre, bedes du tjekke vores artikel om køb af nye numre.

Det er godt at huske på følgende tind, når du opsætter en ny PBX-tjeneste:

1. Tilføjelse af åbningstider.
2. Aktivering af korrekte indstillinger til køen.
3. Valg af hvad der skal ske med de indgående opkald.

Bemærk: Husk altid at gemme dine ændringer!

Lad os se på de forskellige PBX-tjenester, hvilke slags indstillinger de har, og hvordan man sætter dem op!

IVR

En IVR lader dine kunder vælge, hvilken kø der skal stilles opkald om til. Når du opsætter denne PBX-tjeneste, skal du huske følgende:

1. Tilføj en lyd, hvor du giver den, der ringer op, besked om de forskellige tastevalgsmuligheder.

2. Vælg de faktiske PBX-tjenester for hver tastevalgsmuligheder. For at tilføje optagelsen til IVR, skal du klikke på højtalerikonet i hjørnet af boksen. Derefter åbner et lille vindue, hvor du vælger Tilføj lyd, vælger lyden fra drop-downmenuen og klikker på Gem ændringer.

Nu er optagelsen tilføjet til IVR'et.

Rediger derefter IVR-indstillingerne ved at klikke på det samme tastaturikon som før.

Du vælger de foretrukne tastevalgsmuligheder og timeout for den, der ringer ind (den tid, som den, der ringer ind har til at træffe et valg). Når du har klikket på Gem, vises de valgte tastevalgsindstillinger for IVR'et. Ved at vælge en tastevalgsindstilling kan du vælge, hvad der skal ske med opkaldet, når en der ringer ind taster det nummer. Husk at ændre timeout-handlingen på samme måde.

Køsystem

En kø er den mest brugte PBX-tjeneste, hvor brugerne tager de opkald, der bliver tilbudtl, som bestemmes af den valgte opkaldsstrategi. For at redigere indstillingerne for køen skal du klikke på boksen under Åbn. Tilføj nye medlemmer ved at klikke på Tilføj medlemmer, og vælg derefter medlemmerne på listen, og tryk på Tilføj.

I Behandling af opkald til køsystemet kan du vælge opkaldsstrategi (hvordan opkald tildeles kømedlemmerne) og opkaldslængden (længden af opkaldsforsøgene). Se venligst detaljerede oplysninger om opkaldsstrategier her.

Hvis det er nødvendigt, kan du også indstille en maksimal ventetid, hvorefter opkaldet bliver viderestillet til et valgt nummer.

Under For den der ringer ind kan du indstille indstillinger relateret til beskeder afspillet for opkaldere. Og du kan vælge, om du vil afspille en velkomstbesked, hvilken slags ventemusik køen har og om du vil afspille ekstra kø-besked. Hvis du beslutter dig for at bruge en af vores færdige optagelser, så husk at vælge sproget til den.

For medlemmer af køsystemet har indstillinger relateret til kømedlemmerne, såsom nummerpræsentation. Du kan vælge at få opkaldernes numre vist, når de ringer til køen, og hvis du ønsker det, tilføje et suffiks til det. På den måde vil den opkaldernes numre blive efterfulgt af den nummerkombination, du har indstillet. Du kan også vælge, så kømedlemmerne ser køens nummer, når en kunde ringer til køen. Du kan også tilføje en behandlingstid, så kømedlemmerne ikke bliver tilbudt opkald lige efter de har færdiggjort et andet.

Opkalderens ventetid kan også vælges til at blive vist til kømedlemmerne.

I Avancerede indstillinger kan du ændre køens navn og give brugerne mulighed for at vise kønummeret, når de ringer. Der kan også konfigureres nye viderestillinger for specifikke numre og tilføje en simpel IVR til køen.

Delt telefonsvarer

Delt telefonsvarer er en telefonsvare, der kan føjes til dine PBX-tjenester. Ved at gøre dette, kan dine kunder efterlade dig en besked direkte i PBX-tjenesten. Ved at klikke på telefonsvarerboksen kan du for eksempel vælge, om du ønsker, at en optagelse skal afspilles for den, der ringer, når vedkommende lægger en besked, eller om du vil modtage SMS-beskeder eller e-mails når der modtages nye beskeder.

Fax-til-PDF

Fax-til-PDF er en tjeneste, hvor du kan modtage dine fax som PDF-filer. Du skal blot klikke på fax-feltet og tilføje modtagerne.

Shared extension

Shared extension er en tjeneste til at forbinde dine analoge telefoner og faxer til Telavox gennem en ATA-boks. Vælg den enhed, der er tildelt din virksomhed fra dropdownmenuen, og så er du kørerende!

Hvis du har spørgsmål vedrørende opsætningen af din PBX-tjeneste, så tøv ikke med at kontakte os!