Grupper, synlighed og Sub-admin's

Author Roland David

Last updated: April 29th, 2024 by Ellinor Niklasson

Grupper bruges til nemt at gruppere kolleger og administrere, hvilke brugere de skal kunne se og ikke se, ydermere hvilke personer en administrator skal kunne foretage ændringer på. For at kunne administrere grupper skal du være administrator, hvor du så kan logge ind på Telavox Admin-portalen.

For at få adgang til gruppeindstillingerne skal du klikke på Brugere (1)Grupper (2)

For at vælge hvilke grupper en specifik bruger skal kunne se i adminportalen, mobilappen, softphone eller fastnettelefon (BLF) (mere info om BLF nedenfor) herefter vælger du en eller flere brugere i listen og vælger hvilken gruppe de valgte brugere skal kunne se via den højre menu der kommer frem (3).

For at oprette, slette eller redigere hvilke brugere og PBX-tjenester der er en del af en gruppe, der er en del af en gruppe, skal du klikke på Administrer grupper (4), hvor du vil se en liste over jeres grupper.

Hvis du opretter eller vælger en eksisterende gruppe fra listen, får du følgende visning:

Listen til venstre er de brugere og PBX-tjenester, der i øjeblikket er i gruppen, og de højre tjenester er dem uden for gruppen. For at flytte brugere mellem de to sider, brug X og + knapperne, der er synlige til højre for brugere/køer, ellers kan du trække brugerne fra den ene side til den anden. Det er også muligt at søge på navn og nummer via felterne 'Filter...' øverst og via rullemenuen kan du ændre kategorien af tjenester, hvis du kun ønsker at se kollegaer, PBX-tjenester eller BLF (kontakter)/profiler).

BLF

BLF står for Busy Lamp Field og kort fortalt bruges dette til at vise udvalgte kollegaer, eksterne kontakter og profiler ved genvejstaster på en fastnettelefon.

Vi har tre typer BLF:

BLF (hurtigopkald til din kollega via Telavox og mulighed for at se om de er tilgængelige, angivet med følgende lys: grøn, rød eller blinkende rød).
Kontakter (hurtigt opkald til en ekstern kontakt).
Profil (ændrer din profil i Telavox).

For at vælge, hvilken gruppe en bruger skal kunne se ved genvejstaster på deres terminal, skal du blot indstille dette i gruppesynlighedsmenuen (3) under indstillingen Fastnettelefon (BLF) .

Når du opretter en gruppe, som du ønsker at bruge som BLF , gør du det normalt via Administrer grupper (4) , hvor du kan tilføje eventuelle kollegaer og udveksle tjenester til gruppen, men også eksterne kontakter ("BLF - Kontakter") og profiler ("BLF - Profiler"), som kan filtreres via rullemenuen. BLF-kategorierne (kontakter & profiler) fungerer kun i forbindelse med BLF på en fastnettelefon og påvirker ikke synligheden i Telavox-grænsefladen.

Tilladelser og grupper

Grupper kan også bruges i forbindelse med tilladelser og dermed ikke kun til synlighedsmuligheder. Under Brugere > Tilladelser kan du administrere, hvilke tilladelser forskellige brugere har. Hvis du tidligere har oprettet nogle grupper, kan du vælge at en bruger for eksempel kun skal have adgang til Administration, Optagede opkald, Samlytning eller Statistik for en bestemt gruppe og ikke "Alle" som er den sædvanlige mulighed, hvor brugeren får adminrettigheder over alle brugere i virksomheden.

Hvis en bruger har administratorrettigheder over en bestemt gruppe og ikke "Alle", så kalder vi dette en Sub -admin. Hvis en sub-admin logger ind på Adminportalen, vil denne bruger mangle visse faner i Adminportalen, fordi en underadministrator ikke vil være i stand til at administrere f.eks.: Grupper, Tilladelser, Telefonnumre og Licenser.